pátek 5. ledna 2018

Zamyšlení nad konce starého a přelomu nového roku


Zdravím všechny naše příznivce, vášnivé čtenáře a čtenářky, knihomoly a knížní snílky. Jak jste prožili přerod starého a nového roku? Užili jste si ho? Strávili jste ho ve společnosti knižních přátel nebo těch reálných? 
Ať už tomu bylo jakkoli, rády bychom vám všem popřáli úspěšný start do nového roku. Hodně přečtených knížek, zajímavých příběhů a úspěšných objevech v knihkupectví. Trpělivé partnery nebo rodiče, až si budete celé noci číst a budete svítit do ranních hodin. Je jedno jestli se z vás stane zvíře noční nebo ranní.

Číst je potřeba a vy si to jasně uvědomujete. Nechte okolí ať si o vašem čtením koníčku myslí co chce. Jste to jen vy, kdo určuje cestu svého života (a teď nemyslíme jen tu čtenářskou). Smějte se, radujte se a užívejte si každý den, jako by měl být poslední. Nikdy nevíte, co se může stát. Užívejte si život naplno, ať ničeho nelitujete :). 

Dále vám přejeme málo probdělých nocí (i když naopak, podle probdělých nocí poznáte kvalitní příběh, takový, který vás chytí za srdce a vy nebudete moci knihu odložit). Dioptrii, ať je váš zrak stále vitální a můžete hltat písmenka a vytvářet imaginární světy ve svých myslích. Rovněž málo problémů, boleti a strach z toho, že něco nezvládnete.

Využijte nový rok jako nový začátek. Pokud vás něco trápí, odpíchněte se od toho, protože vždycky může být hůř. Možná si myslíte, že ne, ale věřte, že ano. Pokud si myslíte, že jste na dně, nejste protože je zde ještě kupa bahna, do kterého můžete spadnout. Proto se radujte, čtěte a nezapomeňte psát recenze, sdílet své názory na knížky a inspirovat své okolí ke čtení.

Plňte si své sny. Uvědomte si, kdo jste a neztrácejte ani vteřinu tím, abyste se snažili zavděčit někomu jinému. Žijete sami se sebou a pokud se najde někdo, kdo vás nebude tolerovat nebo chápat, nebojte se tomu postavit. Každý problém nebo výzva z vás dělá člověka, jakým máte být. 

Věnujte se svým koníčku a rozvoji vlastní osobnosti. Chcete psát, kreslit, zpívat, tancovat nebo sportovat? Všechno jde, když se chce (smích). 

Přejeme vám hodně sil na cestě životem a zůstaňte nám věrní. 

A nezapomeňte, že nám do zpráv na Facebooku můžete vždycky napsat své tipy na zajímavé knížky, rády se poučíme :). 


Vaše Aja a Maia

Žádné komentáře: