čtvrtek 26. října 2017

Které knihy si přát pod stromeček?

 Aneb, co ještě vyjde v roce 2017

Již za méně než dva měsíce jsou tu Vánoce! Vytváříte si seznam knih, kterými Vás ostatní mohou obdarovat? Co by v takovém seznamu nemělo chybět?



Jako první musím vychválit sérii Havraní kruhy, jejíž třetí a závěrečný díl (na obrázku) vychází na konci října. Autorka Siri Pettersen zkombinovala norskou mytologii s prvky fantasy, romantiky a mystery, zabalené do přitažlivého kabátku symboliky. 

První díl se odehrává ve světě Ymslanda, kdežto druhý se z větší části odehrává na Zemi. Jak tomu bude u třetího dílu? Dojde Hirka a Rime pravdy a najdou k sobě znovu cestu? A jakou roli v tomto příběhu hrají havrani? 

To vše a mnohem více se dozvíte při čtení těchto knih. Havraní kruhy nejsou nijak tenké knížky, právě naopak, jsou to docela "bichle" obsahující mapu na vnitřních deskách. Čtení je typické pro takovéto počasí, které panuje venku, neboť na Ymslandu se hodí spíše teplý pletený svetr a vysoké šněrovací boty. Uvařte si šálek čaje, zapalte oheň v krbu a můžete se pustit do čtení. :)

Náš tip na ideální podzimní čtení

Mě osobně tato série velmi inspirovala v kreativní činnosti a pokud jste instagramový fanoušek, autorka je na této aplikaci velmi činná a často odpovídá i třeba jen komentářem k fotce. To vždy potěší.


V pokračování úspěšných sérií ještě nekončíme.

Na začátku října vyšel třetí díl Kostičasu - A zrodí se píseň. Série od autorky Samanthy Shannon. Mě na první pohled nadchl naprosto krásný a barevný obal knih. Tuto sérii si u nás pod svá křídla vzalo také nakladatelství Host. V knihách je obsažena mapa a slovníček. Na stránkách autorky mají čtenáři navíc i playlist ke čtení. Kostičas je kombinací postapo sci-fi a magie. Odehrává se v ulicích Londýna v daleké budoucnosti, kdy jistá část populace má nadpřirozené schopnosti. Dokáží se napojit na éter. S jeho pomocí pak věští, dokáží vidět duchy, ovládat je nebo se třeba jedním stát. Hlavní hrdinka Paige má ojedinělý dar, který by kde kdo chtěl zneužít a ona sama se ho teprve učí ovládat. V prvním díle jí k tomu dopomohl Strážce, její věznitel ale také osvoboditel. V druhém díle spojily dohromady síly, aby sjednotili londýnské podzemí. A zrodí se píseň je třetí díl z plánované sedmidílné série. 


Ne že bychom chtěli už přivolávat "Martina na bílém koni", ale tato knižní novinka nás zaujala především svojí mrazivou obálkou. Jedná se o young adult knihu, kde hlavní postavou je sedmnáctiletá Snow. Tradiční schéma je tolik podobné ostatním knihám jako Měsíční kroniky. Že by se jednalo o další retelling, trochu jinak pojaté vyprávění pohádky Sněhová královna? Více na: Ledová jako sníh


Zajímavým námětem nás upoutal první díl nové série Velká knihovna - Z kostí a inkoustu. Představte si, že by alexandrijská knihovna, největší knihovna, tehdy nevyhořela. Ale vy byste mohli procházet její spisy a nalézat nejrůznější tajemství, za která by mnozí byli bývali ochotni zaplatit nemalou sumu peněz? Co byste s těmito tajemstvími udělali? A co když se vědomosti nakonec obrátí proti vám? Vyšla 24.října. 

A to je jen něco málo z našich tipů, 

zaujal Vás nějaký? 

Žádné komentáře: