neděle 10. září 2017

Co si pořídit na podzim, část I.

Není lepší článek, než nějaká ta vychloubačka, že? Aneb do čeho chystám investovat své peníze a čas? Jistě s někým v článku shodnu. Tak se na to podívejme.






Blíží se podzim a tak mě napadlo, sepsat si seznam nově vycházejících knih, na které už netrpělivě čekám. Pokud si to nesepíšu, tak většinou zapomenu a pak mě ta kniha trkne do oka až někde v knihkupectví dávno po datu vydání. Říkáte si, že to očividně tak "nehořelo". Inu, ne nehořelo. Co sejde z očí, sejde z mysli. A proto je lepší mít ten seznam. Pak se nebudu trápit, že jsem měla konec série na dosah a tápala jsem ve tmě tak dlouho jen kvůli své zatracené zapomnětlivosti. Září a říjen jsou dobré dva měsíce právě na dokončení několika sériích, které straší u mě v knihovně. Netroufám si na ně právě kvůli tomu, že neznám jejich konec. Tudíž čekám s přečtením až na všechny díly.

Co nás tedy čeká na podzim?


Už je to delší doba, co jsme nastoupily na vlak Univerzity výjimečných. Co jsme na ni říkaly, najdete v naší recenzi. Tahle postapokalyptická kniha je především to pravé ořechové pro fanoušky sérií Hunger games a Divergence. Začátek přímo křičí Divergence a zkoušky a testování, které jsou pro hlavní hrdiny připravené, zase připomínají Hunger games. Přesto má kniha něco své a co je vlastní jen pro ni. Nejen postavy jsou ojedinělé, ale také svět, ve kterém žijí. Druhý díl máme v naší knihovničce a již 11.9. vychází třetí závěr celé série - Odveta. Tak hurrá na ni. (PS: Nezní to až moc nadšeně vzhledem k povaze názvu třetího dílu?) Autorka navíc bude na knižním festivalu pro mladistvé - Humbook, takže si svoje výtisky můžete nechat třeba podepsat.


Tento týden si ani neodpočineme a hned 13.9. vychází Píseň zimy. Kniha, jež nás zaujala především svým nádherným přebalem. Doufáme tedy, že jak je krásná na povrchu, bude stejně úžasná i uvnitř.

A hned den na to, pokračuje fantasy série z římského prostředí Plamen v temnotě. První díl Jiskra v popelu měla minulý rok ohromný úspěch a i my jsme jí podlehly. Recenzi na první díl si můžete přečíst zde. Doufáme, že se příběh bude i nadále rozvíjet a autorka se neodchýlí od světa, který vytvořila. Jiskra v popelu byla plná tajných nadějí na lepší budoucnost, ale i krutostí otrockého stavu světa. Tak kdo se nemůže dočkat pokračování? :)

Říše bouří (série Skleněný trůn) autorky Sarah J. Maas vychází z vydavatelství CooBoo již 18.9. My jsme naposledy četly a recenzovaly třetí knihu této série Dědička ohně. A dočtete se, že jsme musely trochu poupravit názor. Jelikož první dva díly nás moc nenadchly, třetí to bohatě dohnal. 

Říše bouří je již pátou knihou a nás tedy ještě před ní čeká na přečtení Královna stínů. Myslím, že předpokládám správně, když řeknu, že se bude jednat o velkolepé před-finále. Autorka totiž plánuje ještě poslední šestou knihu, ve které se vše "snad" vyřeší. Svět, ve kterém se knihy od této autorky odehrávají, jsou plné magie, víl, temných sil a touhou po moci. Pokud je tedy zrovna toto Váš šálek kávy, doporučujeme. 

Zrovna nedávno jste si u nás mohli přečíst recenzi na první dva díly série Royalové. Kdybyste tak udělali, zjistili byste, že tenhle na první pohled nenápadný a jednoduchý příběh vtáhne čtenáře do děje a již nepustí. Že autorčin styl psaní je poutavý a kniha je psaná dynamicky. Tedy je zatraceně těžké se od ní odtrhnout. Právě třetí díl této série - Palác lží - vyjde a spatří světlo světa (fanfáry) na konci září (předpokládané vydání je 20.9.). Připravte se tedy na rozuzlení všech tajností a snad i na happy end?

Nenápadný obal má kniha Živel z vydavatelství Host. Zaujala nás tentokrát svou anotací. Jedná se o magickou mystery knihu z irského prostředí. Mahony se živí zlodějnou, ale má ke svému řemeslu svědky. Odjakživa totiž sdílí svůj život s těmi mrtvými.

Část anotace: "Mahonyho našli jako malé dítě na schodech sirotčince. Vždycky si myslel, že ho matka buď opustila, nebo že zemřela. Když dostane anonymní zprávu, že jí byl násilně odebrán, vydá se do své rodné vesnice Mulderrig v naději, že zjistí, co se stalo. Jeho příjezd, tmavé oči a cizácké chování vyvolají mezi místními zvláštní rozruch."

Živel vychází 28. září.

Dnes jsme se navíc vrátili do doby skotských a britských králů, bitev a epické lásky, která překoná i propast času. Dnes totiž měl premiéru první díl třetí řady seriálové adaptace Cizinka. Knihy z pera autorky Diany Gabaldon vycházejí v novém kabátě také v knihkupectví a tento měsíc se můžete těšit na třetí díl - Mořeplavec. Jehož dějová linka započala třetí řadou seriálu. Pokud tedy nechcete čekat v TV na znovu-shledání Claire a Jamieho, přečíst si to budete moci již 30. října. 

Jaký je Váš seznam?

Žádné komentáře: