úterý 19. července 2016

Mercy se vrátí po desáté!



Dobrá zpráva pro všechny příznivce knižní série Mercedes Thompson od Patricii Briggs! Autorka plánuje vydání již desáté knihy a inspirovala se také mimo jiné pražskými ulicemi. Novinka ponese název Silence Fallen a umělec Dan Dos Santos již navrhl i exkluzivní obal nové knihy.



Nedávno (květen 2016) se na pultech českých knihkupectví objevila devátá kniha s názvem Ohnivý dotyk. V originále vyšla již v březnu letošního roku a právě na březen 2017 plánuje autorka vydání desátého dílu. Informoval o tom magazín Happy Ever After. Kompletní anotaci a první kapitolu si můžete už teď přečíst na této adrese Happy Ever After.

Ohněm políbený

Ohnivý dotyk se jako předchozí knihy četl snadno. Mercy si jako kojotí kožoměnec konečně upevnila postavení ve smečce vlkodlaků, jejichž alfu Adama si vzala za muže a stala se jeho družkou. Pro svoji nevlastní dceru Jesse by položila život, stejně jako pro všechny obyvatele Tri-Cities. To dokonce vyhlásila do celostátní televize po té, co ona a její druh byli nuceni zničit nevítaného návštěvníka. Seslala tak na vlkodlaky nové břímě a odpovědnost, ale zároveň otevřela novou cestu pro vývoj smečky nejen jejich ale všech ve Spojených státech. A tak Mercy a smečka čelí nejen hrozbě ze strany Fae, pohádkových bytostí, ale také ze strany jiných vlkodlaků. Do cesty se jim navíc připlete malý kluk, člověk, který je ohněm políbený. Mercy už od první knihy má měkké srdce a proto nepřekvapí, že se rozhodne chlapce chránit, i když si tím na sebe nakreslí další velký červený terč. 

Devátá kniha krásně navazuje na širší příběh, který se prolíná všemi předchozími knihami. A tím je vratká hranice mezi nadpřirozenými rasami Fae a vlkodlaků a snaha o mírová řešení. Svým způsobem i tato kniha dojde právě k určitému rozuzlení. Jakému? Přečtěte si ji. Z hlediska akčnosti a oproti předchozím dílům, je Ohnivý dotyk více plynulý a tak trochu i méně vzrušující. Ne, že by tam akční scény chyběly, je jich tam hned několik, ale jsou doplněny hluchými body, které tu dynamičnost zase odloží na později.

Nevím, jestli je to v tomto případě dobře. Kdybych to srovnala, rovná se to tempem Říčnímu znamení. Autorka, jak už je u ní zvykem, se nevyhýbá detailním popisům. Asi ani nechci vědět, jakým způsobem zjistila dopodrobna rozepsaný popis práce s jeřábem a jeho různé výhody a nevýhody, ale do příběhu se takovéto informace hodí. Zvlášť atraktivní pro mě jsou různá použití filmových hlášek a známých příběhů, které zakomponuje do svého děje.

Pro fanoušky série je Ohnivý dotyk neodbytnou povinností. Pro ty, kteří s touto autorkou nejsou seznámeni nu, máte před sebou devět knížek zběsilé jízdy. :)

Pro ty, kdo by se ztrácel v "Mercyverse", zde najdete odkaz na časovou posloupnost nejen knížek, ale také krátkých povídek.


Žádné komentáře: