úterý 31. května 2016

Božský milenec/Christina Lauren




Svůdně romantické, vášnivě erotické čtení


Nejnovější kniha z pera autorek Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové, píšící pod pseudonymem Christina Lauren, je poslední ze série Božský. Oproti ostatním knihám (Božský bastard, Božský cizinec, Božský hráč) tu však máme jako hlavní postavu poměrně nezkušeného Brita Nialla, jenž se vzpamatovává z rozvodu. Výše zmíněné knihy mají totiž hlavní postavy typu zarytého milence a zkušeného sexuálního idola. 



Niall Stella v životě měl jen jednu ženu, svoji ženu. Po rozvodu si tedy připadá znovu jako teenager, který neví, jak se k ženám chovat. Jeho žena se totiž dost vyřádila na jeho psychice. Navenek Niall působí chladně a odměřeně, a tak si ani nevšimne, že mladičká Ruby ho na pracovních poradách tajně pozoruje. Vysnila si ho jako svého pana Darcyho a zamilovala se do této představy. Znenadání se s ním ocitá na služební cestě a zjišťuje, že s jejím idolem bude mít ještě spoustu práce a hlavně božskou trpělivost. 

Kniha má nálepku erotická a svému slovu dostojí. Mezi hlavními postavami to jiskří a nechybí detailní popisy a zajímavé zvraty. Zároveň se opírá o témata vztahů na pracovišti. Autorky tentokrát zvolnily tempo a uvrhly příběh do trochu psychologického a něžného módu. Pokud jste četly předchozí knihy z této série, Božský milenec Vás jistě překvapí a je příjemnou změnou. 

Pohledy vyprávění se střídají po kapitolách. Dostáváme se tak do hlavy jak Ruby, tak také Nialla. Konec je značně předvídatelný a trochu useknutý, nicméně má krásně romantický nádech, který dokáže chytnout za srdce. Erotických scén oproti „bastardovi“ nebo „cizincovi“ je o něco méně. Přesto je zde jasná živočišná potřeba sexu a touhy obou postav, jenž se navzájem poznávají a náramně doplňují.

Ukázku z knihy najdete zdarma zde

Žádné komentáře: